telefoon

0626704480

Werkdagen

Maandag-Zaterdag 9u-17u

Je bent op Terschelling en je wilt meer weten over welke mogelijkheden voor massage of behandeling er zijn?

Een massage op het eiland kan op jouw locatie, of op een van Jacoba’s vaste locaties plaatsvinden. Jacoba is daarnaast ook ervaren craniosacraal therapeut. Jacoba stemt de behandeling af op jouw wens. Zij gebruikt pure essentiële oliën van doTerra. Deze massages en behandelingen biedt Jacoba aan:


Human Design

Kom in je kracht en leef jouw ware leven vanuit jouw unieke design

Denk jij dat het leven maakbaar is? Dat je alles kan, als je er maar hard genoeg voor werkt? Human Design beweert het tegendeel. Dit revolutionaire systeem gaat er vanuit dat je mogelijkheden en beperkingen al vastliggen op het moment dat je geboren wordt.

Aan de hand van je geboortedatum, -tijd en -plaats geeft het Human Design-systeem een handleiding voor je dagelijkse leven. Je ontdekt op welke vlakken je een authentieke bijdrage kunt leveren en hoe je keuzes kunt maken die je verder brengen in je ontwikkeling. Er zijn 5 verschillende Human Design types, te weten:

 • Projector
 • Manifestor 
 • Generator 
 • Manifesting generator 
 • Reflector 

Human Design is een relatief jong systeem dat eind jaren tachtig ontstond uit een combinatie van verschillende esoterische en reguliere wetenschappen: de astrologie, de Chinese I Tjing, de Joodse Kabbala en de Vedische chakraleer, als ook de astronomie, de kwantummechanica, de biochemie en de genetica.

Met deze gegevens ben ik aan de slag gegaan. Voor elk van de vijf Human Design types zijn er een aantal essentiële oliën die jou helpen om je ware leven te leven. 

Wat betekent De Human Design deal voor jou?

 • Een kit met 4 oliën en een basisolie afgestemd op jouw design, met rollers om je persoonlijke blends te maken
 • Een massage met de oliën van jouw Human Design type

Als klap op de vuurpijl ontvang je een jaar lang 25% korting op alle producten van DōTerra met je eigen account.

Om deze deal te kunnen boeken, heb ik je geboortedatum, -tijd en -plaats nodig! Deze deal kun je boeken voor € 275.

Wil je geen massage, wel het pakket? Je kunt via onderstaande link de kit behorend bij jouw design direct met 25% korting bestellen.

AromaTouch Massage op Terschelling

De AromaTouch® massage is een zachte ritmische aanraking, waarbij acht etherische oliën worden gebruikt. De massage en oliën worden gegeven op de rug, nek, hoofd en onderkant van de voeten. Jacoba werkt op je energiebanen en de viscerale contactpunten (punten op het lichaam die in contact staan met de organen). Ook stimuleert zij de reflexpunten van je voeten en oren. Het doel is om lichaam en geest in balans te brengen en het zelfhelende vermogen te activeren.

Voor wie is AromaTouch geschikt?

AromaTouch is zacht en is geschikt voor jong en oud, omdat de dosering van de oliën kan worden aangepast aan een jonge of gevoelige huid. Daardoor kan iedereen op een veilige manier profiteren van de ontspannende werking.


Een AromaTouch massage is quality time voor jezelf 😊. De massage wordt als zeer ontspannend ervaren. Daarnaast kan de AromaTouch helpen om stress te verminderen, het immuunsysteem te verbeteren, ontstekingen te verminderen en de balans in het lichaam te ondersteunen. Ook verhoogt het je welzijn. Je kunt de AromaTouch massage zowel preventief doen, maar ook als je klachten hebt, kan het ondersteunend werken.

Prijs voor AromaTouch massage is € 75,- Ik reserveer anderhalf uur voor je, waarvan de AromaTouch massage zestig minuten inneemt.

 

massage Terschelling cranio therapie, essentiele olien

The Waterfall massage op Terschelling

Deze massage techniek is gebaseerd op de oeroude Tibetaanse leer en die van de Lakota Indianen. Het is een zachte maar zeer krachtige techniek door de synergetische (elkaar versterkende) werking van de essentiële oliën van dōTerra. Het is de combinatie die balans en transformatie in het lichaam bewerkstelligt en het lichaam ondersteunt op zowel psychisch- als op emotioneel vlak. Het is een heerlijke behandeling met een geweldig sensatiegevoel waarbij al je senses geprikkeld worden. Er wordt gebruik gemaakt van speciale technieken zoals de Feather Strokes- en de VitaFlex techniek. Bij deze behandeling worden de essentiële oliën als een waterval aangebracht op de rug, nek, schouders en de voeten. De behandeling duurt ongeveer 60 minuten en het positieve resultaat duurt nog veel langer.

De VitaFlex  massage techniek is ontwikkeld om de gezondheidsvoordelen van essentiële oliën over te brengen op specifieke gebieden van het lichaam en is een oeroude Tibetaanse vorm van reflexologie. Deze techniek vindt plaats op de voeten en langs de wervelkolom. Door de oliën en deze techniek samen te voegen kun je de werkzaamheid vergroten. Wanneer de oliën met druk worden toegepast op de reflexpunten, worden elektrische impulsen vrijgegeven. Deze impulsen dragen de oliën van de zenuwbaan naar specifieke gebieden van het lichaam.

Zo komt er energie vrij om blokkades te openen, de bloedsomloop te verbeteren en zuurstof en voedingsstoffen beter te transporteren. Het lichaam krijgt de impuls afvalstoffen af te voeren en de balans weer te herstellen. De feather stroke techniek is een zeer zachte aanraking op de huid. Het lijkt op de aanraking van een veer, vandaar de naam. Op deze manier worden de essentiële oliën verspreid. Hierdoor worden de zenuwuiteinden geprikkeld, zo ontstaat een intense ontspanning, de oliën kunnen diep de huid in reizen. De behandeling heeft positief effect op:

 • pijnlijke spieren (zoals bij MS, Parkinson en Scoliose): verlicht stijfheid, vermindert rugpijn
 • reumatische aandoeningen, gewrichtsklachten, fibromyalgie
 • het versterken van het zenuwstelsel, immuunsysteem en bloedcirculatie
 • het verbeteren van de spijsvertering en hormoonhuishouding
 • het herstel van verkoudheid, griepinfecties en blessures
 • het creëren van balans voor lichaam en geest.
 • het vermindert angst, stress, vermoeidheid, slapeloosheid, depressie en stemmingswisselingen
 • het verlichten van ongemakken veroorzaakt door een disbalans in het lichaam met name de wervelkolom.
 • het opruimen van virussen en bacteriën en andere ziekteverwekkers
  De behandeling brengt verder een diepe ontspanning, helderheid, concentratie, ontgiften van het lymfesysteem en een verbeterde stemming. Heel waardevol voor je algehele gezondheid.
 • de oliën werken op het fysieke, mentale, spirituele en emotionele lichaam om balans te bereiken terwijl het tegelijkertijd ontspannend werkt. Door het vrijkomen van de geuren van de oliën die je ruikt kan er ook al veel gebeuren, er kunnen emoties vrijkomen.

Ik reserveer anderhalf uur voor je, waarvan de The Waterfall massage zestig minuten inneemt. Prijs voor The Waterfall massage is € 95,-

massage Terschelling cranio therapie, essentiele olien

 

Symphony of the Cells massage op Terschelling

Symphony of the Cells is een unieke massage techniek die is toe te passen bij allerlei klachten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de essentiële oliën van dōTerra en 16 unieke protocollen. De verzameling van de 16 protocollen is opgesteld door Boyd Truman waarbij elke protocol zich richt op een specifiek lichaamssysteem. Je kan hierbij denken aan het limbische systeem, het immuunsysteem, het spijsverteringsstelsel etc. De oliën worden aangebracht op de wervelkolom en op de voeten. Hierbij is elke gebruikte olie specifiek geselecteerd voor het protocol.

Wat is Symphony of the cells™ ?

Symphony of the Cells (SOTC) betekent letterlijk “symfonie van de cellen”. Hiermee wordt bedoeld dat de cellen met elkaar in balans of harmonie zijn. Net als bij een symfonie moeten de goede noten worden gespeeld. Zo is dat ook voor de cellen in ons lichaam. Als er symfonie is tussen de cellen in ons lichaam, werken deze in harmonie samen. Dit is wat we willen bereiken met de symphony of the cells.

Wanneer kies je voor de symphony of the cells en wanneer voor de AromaTouch? De symphony of the cells kan je vergelijken met een systeem reset en de AromaTouch is een ontspannende massage techniek.

Hoe werkt de symphony of the cells™?

Bij deze massage techniek gebruik ik 16 unieke protocollen. Hierbij breng ik de essentiële oliën van dōTerra aan op de wervelkolom en voeten. De verzameling van de 16 protocollen is opgesteld door Boyd Truman waarbij elke protocol zich richt op een specifiek lichaamssysteem. De keuze van de oliën wordt bepaald op basis van de affiniteit die ze hebben met bepaalde organen in het lichaam. Elk protocol bestaat uit ongeveer 10 stappen. Hierbij breng ik per stap een andere olie aan. Bij de eerste stap breng ik doorgaans de olie aan op de schouders en onder de voeten. Daarna meestal op de wervelkolom en de voeten. Ook laat ik de cliënt de olie ruiken. Bij het vergeving protocol wordt er ook olie aangebracht op de hartstreek en bij de lever.

De bepaling van het protocol.

Eerst zal Jacoba een anamnese doen, dat is een vraaggesprek. Op basis daarvan kijk ik welk protocol het beste toepasbaar is. Als je na drie behandelingen geen verbetering merkt dan overleggen we samen welk ander protocol we gaan gebruiken. Tenslotte willen we dat de klacht vermindert of zelfs helemaal weggaat. Hierbij is het belangrijk om goed te overleggen.

Wat kan je verwachten bij de symphony of the cells™?

Als we samen het protocol hebben bepaald dan ga je op de massagetafel liggen. Ik zal de oliën volgens het bepaalde protocol aanbrengen in de aangegeven stappen. Dit duurt ongeveer 35 minuten en daarna blijf je nog 10 tot 15 minuten liggen. Er kan tijdens en na de behandeling van alles gebeuren. Je zou in slaap kunnen vallen, maar ook kunnen gaan huilen. Emoties die je veilig had weggestopt komen dan naar boven.

Symphony of the Cells massage vanaf 30 minuten; protocol op maat vanaf € 55,- met een maximum van € 75,- Voor deze behandeling reserveer ik een uur.

 

massage Terschelling cranio therapie, essentiele olien

Wat is Craniosacraal therapie?

Jacoba is craniosacraal therapeut en ook trotse bezitter van het diploma Medische Basis Kennis. Wat is craniosacraal nu eigenlijk?

 Wat is craniosacraal therapie?

Bij craniosacraal therapie worden de symptomen van je klacht(en) niet op zichzelf behandeld, maar vindt behandeling plaats van de totale mens als één functionerend geheel. De behandelaar schenkt hierbij aandacht aan zowel de klachten als ook de mogelijke oorzaken ervan.

Het craniosacraal systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies dat daaromheen zit (dura mater) en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Het geheel wordt omgeven en beschermd door de botten van schedel (cranium) en wervelkolom tot onderaan het heiligbeen (sacrum). Binnen dit systeem bevindt zich ook het zenuwstelsel.

Het ritme van het hersenvocht wordt gegeven door een pompsysteem diep binnenin de hersenen. De botten van de schedel zetten uit, vervolgens worden de wervels lichtjes van elkaar geduwd waarna het sacrum naar onder en vervolgens naar binnen roteert. Dit craniosacrale ritme uit zich als een uitdijende en inkrimpende golf die overal op het lichaam voelbaar is, vergelijkbaar met de beweging van eb en vloed.

We kunnen dit ritme beschouwen als de ademhaling van het zenuwstelsel. Dit stelsel regelt de werking van alles wat er in het lichaam gebeurt. Daarmee is het cranio sacrale ritme, naast de ademhaling en de hartslag, de derde primaire levensfunctie van het lichaam.

Tijdens een behandeling van het craniosacrale systeem kan een stillpoint optreden, een korte periode waarbij het ritme vrijwel stil ligt en het denken wordt stopgezet. De energie wordt dan onttrokken aan de hersenen en ingezet voor herstel. Ook tijdens onze slaap kennen we stillpoint perioden waarin het lichaam zich herstelt.

Omdat craniosacraal therapie het lichaam uitnodigt weer zo veel mogelijk te gaan functioneren zoals het bedoeld is en het zelfherstellend vermogen stimuleert, is het soort klachten dat behandeld kan worden zeer divers.

Bij welke gezondheidsklachten kun je met craniosacraal therapie geholpen worden?

Craniosacraal therapie nodigt het lichaam uit zoveel mogelijk te gaan functioneren zoals het bedoeld is en stimuleert het zelfherstellend vermogen. Het soort klachten dat behandeld kan worden is zeer divers. Dit kunnen zowel acute als ook chronische klachten zijn. Hieronder een greep uit de klachten die met craniosacraal therapie behandeld kunnen worden:

Volwassenen

 • rug-, schouder- en nekklachten
 • bekkenklachten
 • migraine, hoofdpijn
 • whiplash
 • duizeligheid
 • mond- en of kaakproblemen
 • chronische vermoeidheid
 • burn-out, stress, depressie
 • angsten
 • maag-en darmklachten
 • spier-en gewrichtspijn
 • aangezichtspijnen
 • zwangerschapsklachten
 • post-traumatische klachten

Kinderen

 • na een gecompliceerde geboorte
 • huilbaby’s
 • baby’s met reflux
 • voorkeurshouding
 • lactatieproblemen (niet kunnen drinken)
 • ontwikkelingsstoornissen
 • ADHD, ADD
 • hooggevoeligheid
 • faalangst
 • slaapstoornissen

In sommige gevallen kan een therapeut vragen om eerst naar een arts te gaan om de arts te laten beoordelen of je klacht met craniosacraal therapie behandeld mag worden of dat er eerst nog verder onderzoek nodig is.

Zoals bij elke therapie of medisch handelen kan ook een craniosacraal therapeut niet garanderen dat de klacht na craniosacraal therapie verholpen is. 

Prijs voor CranioSacraal therapie van 1 uur € 75,-. De behandeling van 1,5 uur is € 110,- Ik reserveer meer ruimte dan alleen de behandeltijd in mijn agenda.

massage Terschelling cranio therapie, essentiele olien

 

Meer informatie, contact opnemen

Wil je recensies lezen van mensen die je voorgingen? Voor meer informatie of advies over welke massage het best zou passen, of voor het maken van een afspraak neem contact op.

Chat openen
1
Wil je een afspraak maken?